Fertilitetsfremmende teknik

Hjælp til sekundær infertilitet efter kejsersnit

Har du problemer med at blive gravid igen efter kejsersnit, så er du ikke alene. Det er et hyppigt problem, at kvinder oplever sekundær infertilitet efter at have født deres første barn ved kejsersnit. 

Arvæv som dannes efter kejsersnit eller andre slags operationer, kan være både synligt og usynligt, dvs. der kan være en masse dybe arvæv som kan påvirke mobilitet og funktion af de organer i mave/bækkenet regionen. Det kan føre til bla. fertilitetsproblemer. 

Fertilitetslæger kender godt til problemet, men der findes ikke noget medicinsk behandlingstilbud mod det, og kirurgisk fjernelse af arvæv, vil tit føre til mere arvæv. 

Heldigvis kan arvæv behandles hos mig.

Symptomer på arvæv 

Det er vigtigt at vide, at man sagtens kan have arvæv i kroppen, uden at man har et synligt ar på overfladen.

Nogle kvinder med arvæv klager over andre symptomer såsom smerte, stivhed i området eller fordøjelsesproblemer. Ofte viser de fysiske tegn sig først efter længere tid og nogle gange flere år. Det vil ofte vise sig, at kvinden forsøger at blive gravid for anden gang.

Huden kan huske

Det er også videnskabelig bevist, at den tilstand vi har inden vi bliver opereret, har en stor indflydelse på hvordan vi healer efterfølgende. Forskning viser, at huden har sin egen “hjerne” og husker vores oplevelser. 

Ved kejsersnit er der måske svære følelser bundet op i selve arret og det omgivende væv. Arvæv kan skyldes særligt traumatiske oplevelser, som kroppen reagerer på.

Behandling af arvæv 

En vigtig del af behandlingen er at behandle de blokeringer, der kan være i et ar. En behandling tager højde for flere blokeringer. Det handler om de:

Mekaniske – hvor arvævet rent fysisk blokerer æggelederne, irriterer livmoderslimhinden eller forhindrer transport af ilt, hormoner og næringsstoffer, og for at affaldsstoffer transporteres væk. 

Energetiske – hvor et snit tværs af maven, blokerer for kroppens meridianer ( energibaner ) Ved kejsersnit skærer man op til 5 af de mest energigivende meridianer over. Disse meridianer har en stor indflydelse på frugtbarheden. 

Posturologiske – hvor arvæv påvirker muskeltonus og kropsstilling. Der er 7 lag hud som er blevet skåret igennem og en masse information i nervesystemet som er blevet forstyrret. Traumer som er bundet op til arret er også med i de informationer. 

Har du fået kejsersnit og har svært ved at blive gravid efterfølgende, så vil jeg gerne høre fra dig. Et behandlingsforløb vil tage højde for de ovenstående problematikker med de redskaber jeg har for at hjælpe dig.