Fertilitetsfremmende teknik

Kropsbehandling med fokus på fertilitet

Kropsbehandling hos mig er en sammensmeltning af viden og erfaring jeg har samlet gennem flere års uddannelse og træning i fertilitetsfremmende teknikker. 

Jeg henter inspiration fra meridianlære, myoreflexterapi, posturologi, fysiologisk massage, bindevævsmassage, organmassage, manuel behandling og Arvigo terapi.

Udgangspunktet for hver behandling er at:

  • optimere nerveforsyningen til bækkenet.  
  • forbedre pladsforhold omkring livmoder og æggestokke med frigørelse af indeklemt muskulatur, sener og bindevæv i området.
  • behandle arvæv, forkert kropsholdning, tyngde fra overliggende organer. 
  • øge kredsløbet så ilt og næringsstoffer kan transporteres rundt til både æg og livmoder.
  • stimulere lymfesystemets arbejde, så affaldsstoffer kan transporteres væk og næringsstoffer kan komme til. 
  • forbedre de vitale energistrømninger i blod, lymfe og nerver i bækkenet.
  • støtte op om frigørelse af følelsesmæssige spændinger i underlivet.

Arvæv behandling efter kejsersnit

Det er en del kvinder som oplever sekundær infertilitet efter at have født det første barn ved kejsersnit. Både det synlige og usynlige arvæv omkring en kejsersnit kan give fertilitetsproblemer.

Det er videnskabeligt bevist, at den emotionel tilstand, vi har inden vi bliver opereret, har en indflydelse på, hvordan kroppen heler sig efterfølgende.  For mange kvinder, har en kejsersnit ikke været planlagt, men noget som pludselig var nødvendigt for dig og barnets sikkerhed. Den slags traume kan også påvirke dig og din fertilitet. Det kan jeg behandle effektiv med posturologi. (link til posturologi) Her kan du læse mere om hvordan jeg kan hjælpe dig med sekundær infertilitet efter kejsersnit

Slip stress i kroppen -og giv plads til et nyt liv

Det hyppigste mønster som ses hos kvinder med nedsat fertilitet er, at kroppen er mere eller mindre foroverbøjet, dvs. trukket i retning af fosterstilling. Dette skyldes, at kroppen har behov for at beskytte sig mod slag af fysisk eller psykisk karakter. Andre årsager kan være for stillesiddende arbejde eller mange timer foran skærm. Når kroppen er foroverbøjet, producerer man dobbelt så mange stresshormoner, som hvis man var helt rank. Det kan påvirke kroppens nærings omsætning og hæmme de fysiologiske processer, som indgår i en sund fertilitet. 

For at behandle ophobet stress i kroppen, arbejder jeg nærmest kun på kroppens og halsens forside for at fjerne spændinger i bughulen, ryggen, nakken, kæben og bækkenet. Jeg arbejder også længere oppe eller nede på den muskelkæde og de meridianer som responderer på spændingen. 

Kroppen får lov til at arbejde i et behageligt tempo og du vil opleve at du kommer i en dybt afslappet tilstand. Din krop får lov til at slippe de gamle blokeringer, som holder dig fast, mens du bliver fyldt op med ny kærlig, healende energi. Læs mere om healing for fertilitet (link til healing)

Du kan komme til at opleve sanselige indtryk som snurrende fornemmelse i kroppen, tunghed eller lethed, vibrationer eller en behagelig følelse af at have mere plads i kroppen. Måske oplever du også indre billeder eller følelsesmæssige reaktioner under behandlingen. Disse reaktioner er positive og helt normale.