Hvad kan zoneterapi gøre for din fertilitet?

Zoneterapi

Udgangspunktet i zoneterapi er, at fødderne afspejler hele kroppen, og at hele kroppen derfor kan behandles gennem fødderne. 

Zoneterapi bygger grundlæggende på den gamle kinesiske forståelse af krop og sygdom som vi kender fra akupunktur. Vi arbejder med energibaner, de 5 elementer og organur. 

I moderne zoneterapi kombineres de traditionelle metoder med  en mere vestlig tilgang til energimedicin, hvor vi arbejder med nervebaner, ion-vandring, elektromagnetisk effekt, blodtilførsel og cellefunktion.

Som zoneterapeut, har jeg mulighed for at påvirke kroppens væv og energi med forskellige tryk kombinationer på fødderne. 

Zoneterapi er et populært valg til behandling af barnløshed

Zoneterapi er blevet en af de mest populære og anerkendte alternative behandlingsformer herhjemme. Flere sundhedsforsikringer dækker zoneterapi, og mange arbejdspladser har tilknyttet en zoneterapeut til deres sundhedsordning. 

I mange andre lande, er zoneterapi en integreret del i både offentlige og private hospitaler. Det er måske forklaringen på, at der foretages flere studier af effekten af zoneterapi, end af mange andre alternative behandlingsformer. Forskellige studier viser, at zoneterapi har en positiv effekt på stress og angst hos patienter, som skal have foretaget medicinsk behandling eller operationer (1)

Zoneterapi hjælper på frugtbarhed ved at regulere kroppens naturlige processer

  • Kroppen fungerer bedre når stress  reduceres.. En afslappet krop har nemmere ved at blive gravid. 

    Zoneterapi er en blid behandlingsform som er meget afslappende, behagelig og nærværende. Omdrejningspunktet for behandlingen er, at skabe ro i hele nerve- og hormonsystemet, så stressniveauet i krop og sind falder. 

    Kroppen får lov til at komme i en selvhelende tilstand og komme i balance igen. Derfor vælger jeg ofte at behandle med zoneterapi, hvis der er brug for ekstra ro på i  dagene op til ægudtagning eller ægoplægning. 
  • Hormoner fungerer bedre i et sundt miljø. 

    Toksiner, der har ophobet sig i kroppen, bidrager til at sende forkerte signaler til vores celler, som forstyrrer hele hormonsystemet. Det er dårlige nyheder for vores frugtbarhed. Zoneterapi er med til at stimulere udrensning af kroppens organer, så de bedre kan komme af med affaldsstoffer. Det er med til at skabe et sundere miljø omkring vores celler og balance i hormonsystemet. Derfor bruger jeg zoneterapi, hvis der er tale om uregelmæssig cyklus eller manglende menstruation efter brug af p-piller og andre hormonbehandlinger. Når der kommer balance i hormonerne, bliver der sendt de rigtige signaler til æggestokkene.

Pilotprojekt – Forenede Danske Zoneterapeuter

I 2007 lavede Forenede Danske Zoneterapeuter et pilotprojekt, som siden er blevet kendt verden over. Otte kvinder i alderen 24-34 år med PCO/PCOS og lange menstruationsintervaller (33-90 dage) deltog i den kliniske undersøgelse. 

Udredning, gynækologiske undersøgelse med ultralydsscanning, blodprøvetagning samt lægelig observation foregik på Fertilitetsklinikken Trianglen. 

Kvinderne modtog hver 19 zoneterapibehandling fordelt på 5-6 måneder. 

Pilotprojekter viser, at zoneterapien har en signifikant virkning på både cykluslængden og antallet af follikler i æggestokkene. 

F.eks. faldt gennemsnitslængden af kvindens menstruationscyklus fra 53 dage til 38 dage. 

Og ultralydscanningen af kvindens æggestokke viste et fald fra gennemsnitligt 42 til 25 follikler, hvor op til 24 er normalt Læs artiklen her link til https://9www.fdz.dk/media/37789/zt-artikel-pco.pdf