Hmmm…. Hænger traumer og fertilitet sammen

Indre følelser og negative oplevelser har stor betydning for din fysiske og psykiske tilstand…, din krop, din hud, din holdning, dit smil … Og allermest dit syn på din egen krop, på dig selv og også på dit verdensbillede og på andre.

Vi oplever alle ca. 5.000 traumatiske oplevelser gennem et langt liv. På en ugentlig basis mærker vi noget ubehageligt, som vi får skyllet ud af kroppen igen. Men de fleste har 2-4 ubehagelige oplevelser fra vores barndom som er afgørende for, hvilke følelser vi har i kroppen, og får vi set disse oplevelser i øjnene og får skabt en forløsning af dem, så kan hele vores livssyn, vores selvværd og vores fysiske krop ændre sig for altid. 

Traumer og ubehagelige oplevelser skaber stress i sindet og ubalance i kroppen, som påvirker både vores indre følelser og syn på verden, men ligeså meget vores fysiske krop og dens funktioner. Ubalancer i kroppen sætter sig som affald i vævet, der giver inflammation og dysfunktion i vores organer og hormoner. 

Hvis vi giver slip på de mest støjende oplevelser fra vores liv, vil vi kunne forblive i en frihed og mærke kærlighed til os selv. 

Men kan vores barndomstraumer hænger sammen med fertilitetsproblemer?

Ifølge en amerikansk studie med 745 kvinder, hvor 195 af dem var gravide, var der langt flere med  fertilitetsproblemer og manglende menstruation hos dem som havde negative barndomsoplevelser i form af omsorgssvigt, abuse og dysfunktionel familie.   

En anden amerikansk studie på 264 kvinder viser, at PTSD og antal graviditets forsøg hænger sammen, hvor kvinder med PTSD havde behov for mere medicinsk hjælp til at blive gravide og skulle vente længere tid på en graviditet. 

Effektiv behandling af traumer

Efter min mening har samtaleterapi begrænset effekt på behandling af traume. Traumer hæmmer sindets naturlige evne til at integrere en oplevelse og lægge den bag sig og derfor holder sindet i en beskyttelsestilstand, som ikke er mulig at tamme ved en god snak.   De hænger ved som smerte, vrede, frygt og uro i kroppen. Jeg har gode erfaring med at heale traume gennem kroppen med posturologi og EMDR. 

Er du klar til at fjerne det støj, som hæmmer din fertilitet? Du kan starte din behandling hos mig her ( link til online booking )

Links

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4854288/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31131687/

Mød Copenhagen Natural Fertility

Vanessa Hudson

Jeg hedder Vanessa, og det er mig som skriver her på Inspiration og Viden. Min mission er at gøre dit naturlige fertilitet så nemt som muligt, og at oplyse dig om alt den spændende forskning, som viser at naturlig fertilitet er muligt.

Jeg hjælper dig til naturlig fertilitet og sund graviditet. Igennem 16 år har jeg hjulpet kvinder ud af barnløshed og jeg kan også hjælpe dig.

Skriv en kommentar